Keväällä hankittu oliivipuu selvisi suomen kesästä – jee! Pituutta se ei kerryttänyt mainittavasti, mutta lehvästöä sitäkin enemmän. Syksyn tullen tämä herkän kaunis etelän asukki siirrettiin sisälle. Nyt on luvassa koko talveksi huolta siitä, että mitenkä se tulee pärjäämään.

Puu asemoitiin ikkunoiden lähelle ammentamaan luonnonvaloa. Lisäksi sumuttelen sitä suihkepullolla päivittäin. Vastapalvelukseksi odotan, että se taistelee läpi pimeän vuodenajan yli ja pitää itsensä hengissä. Mielestäni ihan reilu kauppa. 

Kasvi asusteli kesän ulkona harmaassa komposiitti ruukussa ja siihen se sai jäädä myös talveksi. Komposiitti ruukku ei itsessään ole kovin raskas, mutta kun siihen lisätään kasvi ja multaa, alkaa painoa kertymään. Jotta pikku puuta olisi helpompi siirrellä, nikkaroitiin sille rullilla oleva alusta.  

Ruukun alustan materiaalina on 18 mm mänty liimapuulevy ja levyn alle on ruuvattu kalustepyörät. Pinta on käsitelty Osmo eco garden hiili sävyllä. 

Vaikka tässä mentiin ensisijaisesti käytännöllisyys edellä, ruukun alusta olikin yllättävän sisustuksellinen esine. Se raamittaa asetelmaa ja tuo mielestäni myös kasvin muodon paremmin esille. Tanakka ruukku ei vie visuaalisesti tilaa asunnosta, koska rullien ansiosta lattiapintaa jää enemmän näkyviin. Ja mitä enemmän lattiaa jää näkyviin, sen isommalta asunto näyttää. 

Pimeä vuodenaika on jo täällä, ja ensi stepit pimeyden torjuntaan on otettu. Oliivipuun juurelle, mullan päälle aseteltiin sarja valopisteitä kirkastamaan ajatuksia ja muutenkin ylevöittämään oloa. ⭐⭐⭐. Kasvin selviämisen kannalta näin pienillä valoilla ei taida olla mainittavaa merkitystä, mutta jospa puutarhuri jaksaisi niiden voimalla heilutella pontevasti suihkepulloa koko talven. 💧💧

Sharing is caring! <3