Täällä ollaan herätty talviunilta. Aurinkoenergiaa on tankattu metsälenkeillä ja omalla terassilla. Mieli on virkistynyt ja levännyt ja jaksaa taas puuhastella kaikkea kivaa ja päivittää jopa blogia.

Ja mikäpä muu toisi kesän tuntua paremmin, kuin taimikasvatus ja mullan tuoksu. Monenlaista siementä on heitetty mullan alle ja odotettu kärsimättömänä niiden itämistä. Ikkunan edustalla on kymmeniä taimiruukkuja, joissa pienet taimet kasvattavat juuriaan ja kurkottelevat sirkkalehdillään kohti kevätaurinkoa.

Kun taimet ovat  päässeet kunnolla kasvun vauhtiin, täytyy pikku taimet siirtää isompiin astioihin, kukin omaansa. Ja sitten ollaankin pulassa, koska taimia on kymmeniä, mutta taimipurkkeja ei ollenkaan.

Tiedoksi: Tässä vaiheessa oli jo otettu viljelykäyttöön kaikki varastosta löytyneet taimipurkit eli noin 70 kpl… ja talossa asuvan miehen mielestä meille ei ostettaisi enää yhtään purkkia lisää…

Jotenkin purkki ongelma täytyi kuitenkin ratkaista. Kun komeroita tarkkaan penkoo, saattaa sieltä löytyä kaikenlaista unohtunutta, kuten nyt tässä tapauksessa pino talven aikana kerättyjä jogurttipurkkeja. Olipas mahtava juttu – paitsi että purkkien kirkas väritys ei oikein miellyttänyt. Mitä niille voisi tehdä…maalata spraymaalilla…kieputtaa juuttinarua ympärille…? No eipä ollut maalia eikä narua kotona. Mutta löytyi mallitapettisuikaleita ja kontaktimuovia. Ja niistä syntyi tällaisia taimiruukkuja. 

Kaavan tekemiseen meni yllättävän paljon aikaa (vasta kuudes kaava  onnistui ja istui purkin kylkeen…), joten sinä voit säästää aikaasi ja tulostaa täältä valmiin kaavan:  

– – – > Kaava jogurtipurkkien päällystämiseen

Kaavassa on mukana tapetin limitysvara. Tapetin aloitus- ja lopetuskohta tulee pystysuoraan purkin kylkeen. Kiinnitä ensin tapetin toinen reuna kiinni kontaktimuovilla, kiepauta tapetti ympäri ja kiinnitä sitten toinen reuna samoin kontaktimuovilla. Paina kontaktimuovi kunnolla kiinni, jotta se ei irtoa. Itsellä oli käytössä vinyylipintaiset tapetit, jotka vaati kontaktimuovin prässäämistä kunnolla. Tosin kontaktimuovin liimapintakin saattoi olla jo vanhaa. Ehkä jopa 15 vuotta, jolloin muovilla viimeksi päällystettiin lasten koulukirjoja…..

Ongelma on ratkaistu: Mitään ei ostettu ja “Artisan Golden bumble Bee” pienokaiset saivat jämäkät ruukut kodikseen. Kirkkaan väriset etiketit on piilotettu tapetin alle ja purkit pääsevät mukavasti kiertoon. Tuunatut taimiruukut miellyttävät silmää ja rauhalliset, neutraalit värit eivät vie huomiota kasveilta.

Hetken vielä joudutaan katsomaan lumikinoksia, mutta kesän odotus on helpompaa, kun sisällä jo vähän vihertää. Pikkuiset kasviholhokkini täytyy tarkistaa monta kertaa päivässä. Ja kuulkaa, yhden päivän aikana tapahtuu uskomattomia kasvutarinoita! <3 <3 <3

Se on parasta juuri nyt !! 

.

Seuraa Blogia

Facebook

Instagram

Blogit.fi

Sharing is caring! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *