Tällä viikolla jouduttiin tekemään makuuhuoneessa vähän nukkumisjärjestelyjä. Meillä asusteleva Mittelspitz neiti on saanut nukkua viime talven lämpimässä sänkymme jalkopäässä. Tiedän kyllä, että tämmöinen ei ole kovin fiksua, mutta lemmikkiperheessä nelijalkaiset tuppaavat saamaan eri vapauksia. 

Ilmojen lämmetessä alkoi koiralla jokakeväinen karvanlähtö. Lumen sulaminen ja kevätsateet aiheuttavat kuraisia tassuja ja hiekkaista turkkia. Niinpä samassa sängyssä nukkumiselle piti tehdä stoppi ja koira sai siirtyä lattiatasoon nukkumaan.

Kun tämä koiran näkökulmasta katsottuna ylellinen ja ansaittu etu poistettiin, oli tietenkin luonnollista, että muutosta hyviteltiin jotenkin.

Koira-neitimme sai ihan uuden petin pehmeällä täytteellä. Petikankaassa on tyttökoiralle sopivia keltaisen ja roosan värisiä ruusuja. Täytteeksi laitettiin pari ylimääräiseksi jäänyttä täkkiä, niiden  koko määritti myös petin mitat. Samalla saatiin säilytystilaa lisää, kun paljon tilaa vieneet täkit siirtyivät pois vaatehuoneesta. Kierrätystä kodin sisällä :D.

Kirjavassa gobeliini kankaassa ei näy tassunjäljet ja kankaan sileä pinta on myös helppo imuroida. Peti mahtuu myös hyvin pesukoneeseen, koska täytteet ja pintakankaan voi pestä erikseen. Petiä voi myös käyttää molemmin puolin, jolloin pesuväli pitenee. Vähän uutta, vähän kierrätettyä ja paljon hyvää mieltä! 

Koiran peti ompeluohje

TARVIKKEET

  • Gobeliinikangasta 1,30 m (leveys 140 cm), Eurokangas Kukat-gobeliini (60 % polyesteri, 40 % puuvilla)
  • Vetoketju 60 cm
  • Paksua nyöriä tereen sisälle, 10 mm vahvaa  (tai valmista terenauhaa)
  • Täytteeksi kaksi peitettä 

LEIKKAA

  • Päällinen ja pohja,  65 cm x 85 cm, 2 kpl
  • Reunakaitale 8 cm x 390 cm, 1 kpl
  • Terekaitaleet 6 cm x 310 cm, 2 kpl
  • Pyöristä päällisen  ja pohjan kulmat

OMPELE

Huolittele leikatut kangaskappaleet saumurilla. Mittaa terenauhan pituus päälliskappaleille sopivaksi ja tee liitossauma vinosuuntaiseksi, jotta sauman kohdasta ei tule liian paksua. Asettele nyöri terenauhan sisälle ja tikkaa kiinni nyörin läheltä. Ompele vetoketju päällisen lyhyelle sivulle sivukaitaleeseen. Ompele tere ja sivukaitaleet kiinni päälliskappaleisiin.  Pujota peitteet päällisen sisälle. 

Seuraa Blogia

Facebook

Instagram

Blogit.fi

Sharing is caring! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *