Tällä viikolla jouduttiin tekemään makuuhuoneessa vähän nukkumisjärjestelyjä. Meillä asusteleva Mittelspitz neiti on saanut nukkua viime talven lämpimässä sänkymme jalkopäässä. Tiedän kyllä, että ei ole kovin fiksua tämmöinen, mutta lemmikkiperheessä nelijalkaiset tuppaavat saamaan eri vapauksia. Tällaiset vakavat säännöistä lipsumiset ymmärtävät vain koiran tai kissan omistajat. 

No nyt ilmojen lämmetessä alkoi sitten jokakeväinen koiran karvanlähtö. Lumen sulaminen ja kevätsateet tarkoittavat myös kuraisia tassuja ja hiekkaista turkkia. Niinpä samassa sängyssä nukkumiselle piti tehdä stoppi ja koira sai siirtyä lattiatasoon nukkumaan.

Kun nyt tämä, koiran näkökulmasta katsottuna, ylellinen ja ansaittu etu poistettiin, oli tietenkin luonnollista, että muutosta hyviteltiin jotenkin.

Koira-neitimme sai uuden kookkaan petin pehmeällä täytteellä. Ja tietenkin peti-kankaassa on tyttökoiralle sopivia keltaisen ja roosan värisiä ruusuja. Täytteeksi petiin laitettiin pari ylimääräiseksi jäänyttä täkkiä. Täkit määrittivät myös petin mitat. Samalla saatiin myös säilytystilaa lisää, kun paljon tilaa vieneet täkit siirtyivät pois vaatehuoneesta. Ja sainpahan taas kierrätettyä kodin tekstiilejä, kun peitot sujahtivat petin sisälle. 

Kirjavassa gobeliini kankaassa ei näy tassunjäljet ja kankaan sileä pinta on myös helppo imuroida. Peti mahtuu myös hyvin pesukoneeseen, koska täytteet ja pintakankaan voi pestä erikseen. Petiä voi myös käyttää molemmin puolin, jolloin pesuväli pitenee. Vähän uutta, vähän kierrätettyä ja paljon hyvää mieltä! 

TARVIKKEET

  • Gobeliinikangasta 1,30 m (leveys 140 cm), Eurokangas Kukat-gobeliini (60 % polyesteri, 40 % puuvilla)
  • Vetoketju 60 cm
  • Paksua nyöriä tereen sisälle, 10 mm vahvaa  (tai valmista terenauhaa)
  • Täytteeksi kaksi peitettä 

LEIKKAA

  • Päällinen ja pohja,  65 cm x 85 cm, 2 kpl
  • Reunakaitale 8 cm x 390 cm, 1 kpl
  • Terekaitaleet 6 cm x 310 cm, 2 kpl
  • Pyöristä päällisen  ja pohjan kulmat

OMPELE

Huolittele leikatut kangaskappaleet saumurilla. Mittaa terenauhan pituus päälliskappaleille sopivaksi ja tee liitossauma vinosuuntaiseksi, jotta sauman kohdasta ei tule liian paksua. Asettele nyöri terenauhan sisälle ja tikkaa kiinni nyörin läheltä. Ompele vetoketju päällisen lyhyelle sivulle sivukaitaleeseen. Ompele tere ja sivukaitaleet kiinni päälliskappaleisiin.  Pujota peitteet päällisen sisälle. 

Seuraa Blogia

Facebook

Instagram

Blogit.fi

Bloglovin´

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.