Visio asuntovaunun kokolattiamatosta oli seuraavanlainen: Matto on valmistettu sisalista tai juutista, se on väriltään vaalean kirjava ja tekstuuriltaan karkea. Tämä oli siis tavoite. Mutta tietenkin tällä elämänkokemuksella jo ymmärtää, että luonnonkuituinen matto on haastava pitää puhtaana ja vaalea väri ei asiaa ainakaan helpota. Visio ei siis ollut ihan toteutuskelpoinen.

Riittävän lähelle mielikuvaa päästiin sisalin näköisellä tekokuitumatolla, jonka materiaali on todennäköisesti polypropyleeni eli PP (myyjäliikkeellä ei ollut tietoa materiaalista). Polypropyleeni on yleinen materiaali matoissa ja PP toimii myös asuntovaunun lattialla, koska se hylkii kosteutta ja kestää hyvin pyyhkimistä.

Matto leikattiin muotoon katkoteräpuukolla ja saksilla ulkona terassilaudoituksen päällä. Maton alapuolelle leikkauslinjan kohdalle asetettiin peitelista suojaamaan terassilaudoitusta veitsen terältä ja toinen peitelista oli maton päällä ja toimi veitsen ohjurina. Työstäminen oli helppoa ja tarkempia viimeistelyjä ja kolokoverruksia pystyi tekemään saksilla vielä vaunussa sisälläkin. Leikkaamisen jälkeen maton reunat poltettiin purkaantumisen estämiseksi. Polttamiseen käytettiin nestekaasu poltinta, Tohoa.

Sisääntulon luo leikkasimme vielä kokolattiamaton päälle samasta materiaalista erillisen kynnysmatto palan, joka on reissussa helppo puistella hiekasta ja roskista. Kaksi metriä leveästä matosta saatiin vielä  pohjamatto vaatekaappiin ja myös pieni mattosuikale wc:n lattialle.

Kokolattiamatto on helppo huoltaa imuroimalla tai puistelemalla. Maton pinta tuntuu mukavalta jalan alla ja se on sisalia paljon huolettomampi materiaali asuntovaunuun. Hiekan värinen matto on ainakin rantaelämässä huippu, nimittäin hiekkaa saa olla kantautunut sisälle melkoinen kasa ennen kuin matto alkaa näyttää siltä, että kaipaisi imurointia. 

Tämä tyttö on niin onnellinen tästä mattovalinnasta <3 <3 <3  ;D. Maton visuaalinen ilme on juuri mielikuvan mukainen, vaikka materiaalissa jouduttiinkin joustamaan. 

Sharing is caring! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *