Lasitettu terassi olisi ihana täyttää ympäri vuoden vihreillä kasveilla. Kesäkaudella se ei onnistu, koska hellepäivinä lasitettu tila muuttuu paahteisen kuumaksi ja kasvit nääntyvät. Viilenevä syksy tuokin taas mahdollisuuden koristella tämä niin rakas lisähuoneemme jollain vihreällä. Aloittelin pienillä viherasetelmilla ja joulua kohti tilaan tulee lisää havukasveja ja valosarjoja. 

Calluna vulgaris skyline, ….. Muehlenbeckia, ….. Calosephalus brownii

Nyt voi sijoittaa myös kynttilöitä terassille, koska ei ole pelkoa siitä, että steariini sulaisi auringonpaahteessa :DD. Kynttilät saivatkin tänä vuonna terassille ihan oman kaapin.

Omistamme hassun kokoisen kaapin, jonka sijoittaminen kotiin on ollut melkoisen haastavaa. Kaappi on mittasuhteiltaan tähän nykyiseen kotiin jotenkin liian kapea ja liian korkea – ja aina väärässä paikassa. Kaapista ei raaski luopua, koska se on kotimaista tekoa ja kokonaan mäntypuinen. Kaappia on tosin päivitetty kerran matkan varrella. Se on käsitelty kuultomaalilla ja vaihdettu jalat sekä vedin.

Kaappi päätettiin siirtää sisältä ulos, terassi lasituksen alle, “pois jaloista”. Kun kaapille mietittiin funktiota, todettiin, että syksyllä terassilla oleilu tarkoittaa lähinnä kynttilöillä tunnelmointia – joten kaappi täytettiin sitten kynttilöillä. Meillä on nyt pieni kynttiläkauppa kotona 🕯️🕯️🕯️. Ja Luna koira auttoi tietenkin kovasti!

Tänään olikin upea päivä ja terassilla istuskeltiin ihan kesäisissä lämpötiloissa. Kaikkina kesinä ei päästä edes heinäkuussa tällaisiin lukemiin. Toivottavasti tästä eteenpäin syksy viilenee maltillisesti ja lokakuusta ei tule kovin sateinen ja pilvinen. 

Seuraa Blogia

Facebook

Instagram

Blogit.fi

Sharing is caring! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *