Silityslaudan päälliskankaan uusiminen on helppo ompelutyö. Itse huolella valittu ja kaunis päälliskangas tekee arkisesta silittämistyöstä mukavampaa.  Pehmusteeksi kannattaa laittaa riittävästi huopaa tai vanua, jotta laudan metallipohja ei piirtäisi kuviota silitettävään vaatteeseen. Tässä työssä pehmusteena on käytetty puuvillakangasta ja pöytähuopaa kaksinkertaisena. Muutaman työvaiheen jälkeen työ on tehty ja laudalla on uusi puhdas suoja. 

Kun silityslaudan päälliskangas on valittu muuhun sisustukseen sopivaksi, voi lauta jäädä välillä myös  näkyville.  Enemmän tämän kodinhoitotilan muutoksesta Pienen kodinhoitotilan päivitys sivulla.

TARVIKKEET

Tukevaa päälliskangasta 0,4 m (leveys 140 cm)

BELL-pöytähuopaa 0,7 m

Tukevaa puuvillakangasta (tarvittaessa) välikerrokseen 0,35 m

Ohutta verkkomaista nauhaa 3 m (nyörikujaan)

Kiristysnyöriä 3 m

LEIKKAA

Leikkaa päälliskankaasta 4 cm silityslautaa suurempi pala (tai käytä aikaisempaa päällistä kaavana).

Leikkaa pöytähuovasta 2 cm silityslautaa suuremmat palaset, 2 kpl.

Leikkaa tarvittaessa välikerrokseen tukevaa puuvillakangasta silityslaudan kokoinen pala.

OMPELE

Huolittele päälliskankaan reunat, jos kangas purkaantuu helposti. Merkitse päälliskankaaseen keskikohdat ja ompele verkkonauha kiinni. Kiristysnyöri voi olla ompelun aikana pujotettuna valmiiksi verkkonauhan sisälle tai sen voi pujottaa jälkeenpäin. Kokoa kangaskerrokset silityslaudan päälle. Kiristä nyöri ja solmi se napakalle solmulle. Asettele päälliskangas hyvin paikoilleen.

Kokoa kangaskerrokset silityslaudan päälle. Kiristä nyöri ja solmi se napakalle solmulle. Asettele päälliskangas hyvin paikoilleen.

Seuraa Blogia

Facebook

Instagram

Blogit.fi

Bloglovin´

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.