Silityslaudan päälliskankaan uusiminen on helppo ompelutyö. Muutaman työvaiheen jälkeen työ on tehty ja laudalla on uusi puhdas suoja. Itse huolella valittu ja kaunis päälliskangas tekee arkisesta silittämistyöstä astetta mukavampaa.

Pehmusteeksi kannattaa laittaa riittävästi huopaa tai vanua, jotta laudan metallipohja ei piirtäisi kuviota silitettävään vaatteeseen. Tässä työssä pehmusteena on käytetty puuvillakangasta ja pöytähuopaa kaksinkertaisena. 

Kun silityslaudan päälliskangas on valittu muuhun sisustukseen sopivaksi, voi silityslaudan jättää välillä myös  näkyville. 

TARVIKKEET

  • Tukevaa päälliskangasta 0,4 m (leveys 140 cm)
  • BELL-pöytähuopaa 0,7 m
  • Tukevaa puuvillakangasta (tarvittaessa) välikerrokseen 0,35 m
  • Ohutta verkkomaista nauhaa 3 m (nyörikujaan)
  • Kiristysnyöriä 3 m

LEIKKAA

  1. Leikkaa päälliskankaasta 4 cm silityslautaa suurempi pala (tai käytä aikaisempaa päällistä kaavana).
  2. Leikkaa pöytähuovasta 2 cm silityslautaa suuremmat palaset, 2 kpl.
  3. Leikkaa tarvittaessa välikerrokseen tukevaa puuvillakangasta silityslaudan kokoinen pala.

OMPELE

Huolittele päälliskankaan reunat, jos kangas purkaantuu helposti. Merkitse päälliskankaaseen keskikohdat ja ompele verkkonauha kiinni. Kiristysnyöri voi olla ompelun aikana pujotettuna valmiiksi verkkonauhan sisälle tai sen voi pujottaa jälkeenpäin. Kokoa kangaskerrokset silityslaudan päälle. Kiristä nyöri ja solmi se napakalle solmulle. Asettele päälliskangas hyvin paikoilleen.

Kokoa kangaskerrokset silityslaudan päälle. Kiristä nyöri ja solmi se napakalle solmulle. Asettele päälliskangas hyvin paikoilleen.

Päällisen reunaverkkonauha ja kiristysnyöri otettiin talteen edellisestä silityslaudan päällisestä ja jatkettiin niiden käyttöikää tässä uudessa laudanpäällisessä. Nauha oli helppo ratkoa irti ja siinä säästyi taas muutama euro. 

Tämän kodinhoitotilan muutoksesta voit lukea lisää Pienen kodinhoitotilan päivitys postauksesta. Siellä valmistuu tilanjakaja verhot kodinhoito tilaan. 

Seuraa Blogia

Facebook

Instagram

Blogit.fi

Sharing is caring! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *