Kaupallinen yhteistyö, L & T, Helpponouto

Kolme kookasta ulkokäytössä olevaa kukkaruukkua oli palvellut meidän kesäkukkaistutuksissa monta vuotta, mutta nyt ruukut olivat tulleet elinkaarensa päähän. Ruukkujen seinämiin oli ilmeisesti talvella kerääntynyt vettä, mikä on jäätyessään hajottanut  ruukkujen pohjaa ja nurkkia. 

Ruukkujen materiaali on jonkinlainen betonin, muovin ja lasikuituverkon yhdistelmä. Olikin aika epäselvää, mihin jätteisiin tämmöinen “komposiitti” materiaali kuuluu ja miten se kierrätetään. Olin ehdotellut miehelle jo muutaman viikon ruukkujen kuskausta jäteasemalle, mutta asia tuntui olevan hankalasti toteutettavissa, koska…

  • meillä ei ole nyt juuri peräkärryä käytössä (on lainassa jälkikasvulla) 
  • autoon ei likaisia ruukkuja voi laittaa
  • ruukut eivät mahdu autoon
  • …ja jos ruukut mahtuvatkin autoon, niin autosta pitäisi kaataa penkkiä ja peräkontti pitäisi suojata pressulla ja kaatopaikka käynnin jälkeen auto pitäisi imuroida…

Aivan liian iso prosessi siis kolmen kukkaruukun takia….

No, ajatus kaatopaikalla käynnistä voi tietenkin olla stressaava. Todennäköisesti siellä menee rahaa, eikä siellä ole edes kivaa. Ja kun ei aina tiedä, miten siellä kaatopaikalla pitää toimia. Pitääkö auto/kuorma/kärry punnita ja miten se tehdään. Pitääkö käydä siellä kaatopaikan toimistossa kysymässä mihin jätteet viedään ja mihin monttuun ne nyt taas pitikään kipata. Ja lähtiessä pitää vielä miettiä menikö se koko homma kuitenkaan oikein. Kaatopaikalla seikkailu on vielä haastavampaa syksyllä sateessa tai talvella pakkasilla. On liukasta, märkää ja käsiäkin palelee. Auton peräkärryä on vaikea peruuttaa (aika monille meistä) ja kääntää, jos ei ota kärryä irti vetokoukusta…

Ruukuista alkoi jo tulla ongelma, joten L & T palvelukokeilu tuli juuri oikeaan aikaan. 

Näiden kierrätys ja jäteongelmien kanssa pähkäilee varmaan moni muukin.  Mietitään, ovatko tavarat vielä käyttökelpoisia jollekin toiselle vai pitääkö ne viedä suoraan jäteasemalle. Ketä saadaan kantoavuksi ja keneltä kehtaa pyytää peräkärryä lainaan. 

Aina ei ole aikaa ilmoitella tavaroista erilaisissa myynti kanavissa tai  “roskalava”-ryhmissä. Tavaran luovutus prosessi voi olla myös työläs. Ennalta sovittu kalusteen noutaja ei aina tulekaan hakemaan kalustetta ja koko ilmoitus rumban saa aloittaa taas alusta.

Tavaroita voi tietenkin tarjota kierrätyskeskuksiin, mutta kaikkia tavaroita ei välttämättä enää oteta kierrätyskeskuksissa vastaan. Tavaroille ei ehkä ole enää kysyntää tai se on liian huonokuntoinen.  Kierrätyskeskuksen pihalla sitten mietitään, mihin kuorman kanssa ajetaan seuraavaksi. Ja jäteasema on tietenkin juuri ehtinyt mennä kiinni, joten kuorman kanssa ajetaan takaisin kotiin. Onnea kokeillaan seuraavan päivänä uudelleen. 

Parhaimmillaan helpponouto palvelu on mielestäni silloin, kun haluaa päästä tavaroista eroon nopeasti. Tavarat haetaan sovittuna aikana ja noudon saa jopa seuraavalle päivälle. Tavaroita ei tarvitse itse kantaa tai nostella, koska tavaroita noutamaan tulee aina useampi henkilö. 

Tavaran ei tarvitse olla käyttökelpoista. Helpponouto hakee samalla kertaa hyvät ja huonot tavarat.  esim. kodinkoneet, sohvat, kirjahyllyt, kirjat, terassikalusteet ja elektroniikkajätteen.

Helpponoudossa vastuu tuotteen kierrätyksestä tai ohjaamisesta uusiokäyttöön jää tavaran noutajalle. Jos tavara ei ole enää käyttökuntoinen, se lajitellaan ja kierrätetään oikein. Jätemaksu sisältyy noudon hintaan, joten jätemaksuissakaan ei tule yllätyksiä. 

Helpponoudossa hinta määräytyy noudettavien tavaroiden määrän mukaan, joten tavaran paino ei vaikuta hintaan. Noudon voi tilata myös XXL-noutona eli kerralla isommalle määrälle tavaroita, vaikka varaston tai kuolinpesän tyhjennykseen. Kannattaa muistaa tämä keväällä, kun tekee varastosiivousta. Siivous on helpompi aloittaa, kun tarpeettomille tavaraoille voi halutessaan tilata kohtuuhintaisen poiskuljetuksen. Nouto maksetaan korttimaksuna noudon yhteydessä. 

Jos tilaa Helpponoudon puutarharuukuille, pitää niistä poistaa mullat ennen noutoa. Ulkolämpötila oli vielä alkuviikosta plussan puolella, joten kippailin mullat kasvilavalle ja kävin tilaamassa noudon seuraavalle päivälle. Noutajat vielä soittivat puoli tuntia ennen noutoa ja varmistivat että onhan  noutoaika sopiva. 

Tämä palvelu todellakin lunasti lupauksensa  –  helppoa oli!

 

Käy kurkkaamassa palvelua. Tarve voi tulla myöhemmin vaikka asia ei nyt ei olisikaan ajankohtainen.

https://helpponouto.lassila-tikanoja.fi/

.

Seuraa Blogia

Facebook

Instagram

Blogit.fi

Sharing is caring! <3

2 thoughts on “Helppoa kukkaruukkujen kierrätystä

  1. Tilasin noudon yhdelle tuotteelle (vaikka ruukkuja oli kolme, mutta olivat niin pieniä). Hinta on Oulussa aamupäivällä klo 8-12 69 €. Muutamaa euroa halvemmalla pääsee iltapäivällä klo 12- 16, hinta 65 €. Minulle tämä palvelukokeilu oli ilmainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *