Vanhin tytär on saamassa pian neljännen lapsensa, ja hänen sisaruksensa ja ystävänsä halusivat hemmotella häntä vauvakutsuilla. Koska tyttären kodissa riittää vauhtia ja ääntä (moottorina lapset  2v, 5v, 9v),  pidettiin vauvakutsut täällä meillä rauhallisemmassa ympäristössä eli mummulassa. Tein baby showeriin satumetsä teemaisen miljöön, jossa myös tarjoilu noudattelee teemaa. Tässä tunnelmia viime viikonlopun vauvakutsujen koristelusta ja tarjoilusta.

Koristeet rakentuivat nopeasti ja edullisesti pahvista, kävyistä, rautalangasta ja huonekasveista. Lopuksi hain Tigerista koristeiden sekaan vielä muutaman söpöystakuulla myytävän “bambin”. 

Tarjoilutasona toimi keittiösaareke, jonka päälle levitin metsänpohjaksi Eurokankaasta löytyneen sammalen värisen villakankaan. Tein kankaaseen muutamia taitoksia luomaan mätäsvaikutelmaa. Toiseen päähän tasoa keräsin eri korkuisia viherkasveja imitoimaan puita ja metsän kasvustoa. Ripustin tason yläpuolella olevien valaisimien väliin nyörin, johon oli pujotettu pahvikuusia ja käpyjä. 

Juomalaseissa on koristeena grillitikkuun kiinnitetyt yksinkertaiset puput.  Itse leikkaamalla ja piirtämällä tulee jokaisen pupun ilmeestä erilainen – osa pupuista on vähän iloisempia ja toiset mietteliäämpiä. Näitä pupu figuureja oli tosi hauska tehdä, koska sai työskennellä vähän rennommalla kädellä. Mitä epävakaampi oli kynän jälki, sitä hauskemmat ilmeet pupuille tuli. 

Käpyjä käytettiin myös lautasliinapidikkeinä. Käpyjen suomujen väliin on helppo sujauttaa lautasliina.

Myös tarjottavat valmistettiin satumetsään sopiviksi. Leikkasin tonnikalaleivät karhunmuotoiseksi piparimuotin avulla. Leivät olivat pakastettuja ja ne olivat vain osittain sulaneet, joten ne pysyivät hyvin kasassa leikkausvaiheessa.  Tonnikalasta tuli jämäkkä täyte, joka toimi hyvin tällaisissa muotoleivissä. 

Suolaiset muffinssit saa värjättyä vihreäksi, kun sekoittaa pinaattia taikinan joukkoon. Näin saa taas vähän lisää vihreää satumetsään. Pinaatin maku on hyvin mieto, joten se ei juurikaan muuta leivonnaisten makua. 

Tarjoiluastioiden reunaan leikasin pahvista kuusinauhaa ja liimasin teipillä kiinni astian ulkoreunaan. Tällä tavalla saisi helposti myös kruunu lautasia, jos pahvin vaihtaisi kullanväriseen. 

Ja kun satumetsässä ollaan, niin pitäähän myös kakun olla satumainen! Laura Myllylän kakussa on ihanan veikeät sokerimassa ketut ja satumaista glitteriä. 

Näissä juhlissa käytetyistä materiaaleista ei tullut juurikaan jätettä. Bambit ja pupukoristetikut kiinnostivat kovasti kylässä piipahtavia lapsia, joten niitä käytetään vauvajuhlien jälkeen lasten leikeissä. Pahvikoristeet ovat aika kookkaita, joten niistä riittää materiaalia vielä moneen askarteluun tai seuraavin juhliinkin. Pöytäliinana oli villasekoitekangas ja siitä voi ommella vaikka liivin ja myssyn. Tekstitaulu muuntuu vielä monenlaiseksi huoneentauluksi ja rautalankaa käytetään jatkossa ovikranssiin sidoslangaksi. 

Seuraa Blogia

Facebook

Instagram

Blogit.fi

Sharing is caring! <3

2 thoughts on “Vauvakutsut satumetsä teemalla

    1. Kiitos! Ainakin on edulliset materiaalit, eikä ole turhan tarkkaa tekemistä. Ja pienetkin pahvinpalaset voi käyttää hyödyksi :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *