Vuoden 2020 viimeinen kuukausi oli normi joulukuuta jännittävämpi, koska vanhimman tyttäreni perheessä odotettiin vauvaa ja sen arvioitiin syntyvän joulukuun aikana. Perheessä oli jo ennestään kolme sisarusta ja he odottivat vauvaa kovasti. 

Pieni talvivauva tarvitsi tietenkin lämpöisiä talvineuleita ja mikäpä olisikaan parempi materiaali niihin kuin pehmeä merinovilla. Vauvan sukupuoli oli tiedossa jo ennen syntymää ja hänelle periytyi isoveljiltään iso määrä sinisiä ja turkooseja vaatteita. Kontrastiksi kaikille sinisävyisille vaatteille valitsin neuleiden väriksi lämpimän ruskean. Minivaatteiden neulominen oli kyllä tosi hauskaa, koska työ eteni nopeasti ja neuleet valmistuivat nopeasti muutamassa illassa. Neulomisen aikana ei todellakaan ehtinyt  tylsistyä. 

Tällaisten isojen perhetapahtumien yhteydessä Isoäitien mukaviin tehtäviin kuuluu (neulomisen lisäksi) sisarusten hoitaminen synnytyksen ajan. Koronasta johtuen sairaalaan äidin ja vauvan luo vierailulle pääsi ainoastaan isä, joten lastenhoitoapua tarvittiin siksi myös synnytyksen jälkeisinä päivinä. Ehdimmekin tehdä yhdessä lasten (9v, 5v ja 2 v) kanssa monia hauskoja asioita:

Pelattiin Kimbleä, muistipeliä ja Afrikan tähteä, …..jokaista peliä ainakin viisi kertaa

Paistettiin lättyjä iso lautasellinen ja syötiin ne kaikki.

Tehtiin leikkipuistossa liukumäessä liukumisen pituusennätyksiä.

Koottiin Ninja legoja ja vahingossa myös rikottiin niitä…ja koottiin taas uudelleen.

Leikittiin esineen piilotusta. Haastavinta tässä leikissä oli se, että piilotettu esine oli lasten toimesta vaihdettu ja minä en oikein tiennyt mitä lapset olivat piilottaneet ja mitä minä olin etsimässä…

Kerättiin Pokemoneja leikkipuiston läheltä ja jotain me ilmeisesti myös vallattiin siellä (….en ihan tarkkaan tiedä mitä, koska olen ihan untuvikko näissä Pokemon asioissa, mutta ilmeisesti se oli hyvä juttu…)

Keksittiin vauvalle nimeä…….vaikka se oli kuulemma jo valittu, mutta se on salaisuus ja sitä ei saa kertoa. 

– – – – 

Nyt pieni ihmeellinen uusi ihminen on jo kotiutunut hyvin äitinsä kanssa ja olemme käyneet ihastelemassa ja ihmettelemässä miten pieni hän voikaan olla.

Onnea matkaan pienokainen, seikkailusi on juuri alkanut!

Vauvan neuletakin, myssyn ja sukkien ohje:

Lanka: Soft Merino, 100 % merinovilla, väri 1017.

Nuttu ja tossujen kuvioneule: DROPPS Design, Stroll in the park

Stroll in the Park / DROPS Baby 33-26 – Ilmaiset neuleohje DROPS Designilta (garnstudio.com)

Stroll in the Park Booties / DROPS Baby 33-27 – Ilmaiset neuleohje DROPS Designilta (garnstudio.com)

Myssy ja sukat: Novita knits

Vauvan neulotut villasukat Novita Wool Cotton (novitaknits.com)

Vauvan neulottu kypärämyssy Novita Wool Cotton (novitaknits.com)

Seuraa Blogia

Facebook

Instagram

Blogit.fi

Sharing is caring! <3

2 thoughts on “Jouluvauva

Vastaa