Oman kodin koristeleminen jouluun on tänä vuonna ollut pientä. Koko vuosi on menty varovaisesti ja maailman tilannetta seuraten. Samalla linjalla mennään myös tämä joulu, maltillisesti.

Suomalainen joulu assosioituu perinteisesti havuihin ja joulukuuseen. Siksi on haikeaa, kun niitä ei voi tuoda niitä sisälle tuoksuherkkyyden takia. Havukasvit sijoitetaankin meillä (ja varmaan monessa muussakin allergiaperheessä) ulos ja terassille, jossa ne ilahduttavat joulun ajan. Niitä voi tuoksuherkkäkin ihailla turvallisesti lasin läpi saamatta “jouluflunssaa”. 

Joulukuusi korvataan muilla vihreillä elementeillä. Tänä vuonna juhlatunnelman nostattajia ovat ylväsvartiset amaryllikset ja niiden hitaasti aukeavat kukannuput. Lisää vehreyttä ja tunnelmaa kotiin tuovat huonekasvit, joiden juurelle on lisätty valosarjoja. 

Myös joulupaketit saivat ylleen vihreää. Vauvajuhlien koristelusta ylimääräisiksi jääneet pahvikuuset pääsivät kiertoon ja uusiokäyttöön joululahjapakettien nimikortteina. Pakettien sisältä löytyy suvun pienimmille jotain tarpeellista.

Kaikkien pienten koristeiden vastapainoksi tarvitaan jotain suurta ja tämän tehtävän hoitaa hyvin iso paperinen joulutähti. Paperivalaisin on metrin levyinen ja se ripustetaan usein jo marraskuussa ikkunaan. Siitä alkaa valmistautuminen jouluun. 

Joulun pyhinä tehdään kaikki hitaasti, kuten esimerkiksi seurataan amaryllisten kukkien avautumista ja katsellaan ulkona olevaa sinistä hämärää. Jouluna puhutaan hieman myös kesästä, koska jouluun mennessä on ohitettu vuoden lyhyin päivä 22.12, talvipäivän seisaus. Se on kesäihmiselle aina huokauksen paikka – selvisinpäs taas yhdestä syksystä ja tästä eteenpäin mennään kohti kesää, jippiiii!!!!

Mutta onneksi syksyn ja kesän välissä on joulu,

  • joka houkuttelee meidät sohvalta viltin alta koristelemaan kotia ja leipomaan sahramipullaa.
  • joka haastaa meidät keksimään kausivaloille jälleen uuden ripustuspaikan ja neuloman villasukkia.
  • joka puolittaa pimeän määrän. 

Oikein kaunista ja rauhallista joulua kaikille. Ajatellaan kaukana olevia ystäviä ja halataan niitä perheenjäseniä, jotka ovat siinä ihan lähellä, kädenmitan päässä.  <3 <3 <3

Seuraa Blogia

Facebook

Instagram

Blogit.fi

Sharing is caring! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *