Tässä neuvo kaikille kiireisille tai pahasti pääsisäisruohon kasvatuksessa myöhässä oleville. Hae kaupasta Helmililja, poista suojaruukku ja sujauta kasvit sipuleineen lasiastiaan. Ta-daa, valmista tuli! Varmasti helpoin rairuoho ikinä ja takuulla ehtii pääsiäiseksi 😀 

Jos haluat jotain ekstraa ruukun juurelle, voi sinne asetella muutaman punakaalilla värjätyn kanamunan kuoren:

  1. Tee terävällä veitsenkärjellä parin millin reiät kananmunan molempiin päihin ja puhalla keltuainen ja valkuainen ulos munankuoresta. Huuhtele munat.
  2. Pilko punakaali kattilaan ja lisää vettä niin että kaalit peittyvät. Lisää suolaa 1 tl. (minulla oli 0,6 kattila, johon mahtuu 4 munaa)
  3. Keitä kaalia 15 minuuttia ja anna liemen jäähtyä 15 minuuttia.
  4. Siivilöi kaalit pois ja lisää 1 tl etikkaa.
  5. Upota kananmunankuoret siivilöityyn liemeen. Laita painoksi esim. posliinikulho, jotta munankuoret eivät nouse liemen pinnalle. 
  6. Anna munankuorien olla liemessä riittävän pitkään, mielellään yön yli, jolloin saat munista tummemman sävyisiä. 

Pääsisäis hifistelyyn innoitti myös tämä herkullisen värinen munakenno. Munankuoret toimivat kasvatusruukkuina ja rairuohon sijaan niissä voi kasvattaa Voileipäkrassia. Krassi on syötävää ja nimensä mukaisesti kelpaa vaikka leivän päälle.

Täytin munankuoret taimimullalla ja mullan pinnalle ripottelin Voileipäkrassin (Lepidium sativum) siemeniä. Pääsiäisviikonloppuna saamme sitten tarkkailla krassiviljelyksiä ja seurata kuinka paljon vihreää niistä nouseekaan näkyviin. 

Edit: Kylvö on tehty sunnuntaina ja keskiviikkona tilanne näytti tältä, eli nopeasti itävät.  

Oikein ihanaa ja lämmintä Pääsiäistä teille kaikille!  <3 <3

Sharing is caring! <3

Vastaa