Tässä neuvo kaikille kiireisille ja/tai pahasti pääsisäisruohon kasvatuksessa myöhässä oleville. Hae kaupasta Helmililja, poista suojaruukku ja sujauta kasvit sipuleineen lasiastiaan. Ja ta-daa valmista tuli! Varmasti helpoin rairuoho ikinä ja takuulla ehtii pääsiäiseksi 😀 

Jos haluat kuitenkin jotain ekstraa ruukun juurelle, voi sinne asetella muutaman punakaalilla värjätyn kanamunan kuoren:

  1. Tee terävällä veitsenkärjellä parin millin reiät kananmunan molempiin päihin ja puhalla keltuainen ja valkuainen ulos munasta. Huuhtele munat.
  2. Pilko punakaali kattilaan ja lisää vettä niin että kaalit peittyvät. Lisää suolaa 1 tl. (itsellä oli 0,6 kattila, johon mahtuu 4 munaa)
  3. Keitä kaalia 15 minuuttia ja anna liemen jäähtyä 15 minuuttia.
  4. Siivilöi kaalit pois ja lisää 1 tl etikkaa.
  5. Upota kananmunan kuoret nesteeseen. Laita painoksi esim. posliinikulho, jotta munankuoret eivät nouse liemen pinnalle. 
  6. Anna munien olla liemessä yön yli, jotta saat munista tummasävyisiä. 

Pääsisäis hifistelyjä tuli tehtyä myös tämän herkullisen värisen munakennon innoittamana. Täytin tyhjät munankuoret taimimullalla ja mullan pinnalle on ripottelin Voileipäkrassin (Lepidium sativum) siemeniä. Nyt sitten tarkkaillaan näitä viljelyksiä pääsiäis viikonlopun aikana ja seurataan kuinka paljon vihreää niistä nouseekaan näkyviin. 

Kylvö on tehty sunnuntaina ja keskiviikkona tilanne näytti tältä, eli nopeasti itävät.  

Oikein ihanaa ja lämmintä Pääsiäistä teille kaikille!  <3 <3

Sharing is caring! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *