Joskus tuleva päivä ei sisällä mitään aikataulutettua ja päivä voidaan aloittaa hitaasti. Tämä kimono on tehty sellaisiin verkkaisiin aamuihin, jolloin nukutaan pitkään, syödään aamiainen terassilla ja käydään aamulenkillä metsässä. 

Tällaisina – aivan liian harvinaisina – aamuina itseä voi hemmotella kuuntelemalla luonnon ääniä ja nauttimalla teetä (hunajalla ja sitruunalla maustettuna). Aamuhetkeen tuo hieman luksusta ylellinen, silkin tuntuinen kimono, joka hivelee ihoa ja rauhoittaa mielen.  Tällä reseptillä päivästä ei voi tulla muuta kuin hyvä!

kimonon ompeluohje

Kimonokangas löytyi viime kesänä Eurokankaan palalaatikosta. Kankaat myydään “palalaareista” kilohinnalla, jolloin  useimpien kangaspalojen hinta jää alhaiseksi. Parhaimpia löytöjä ovat ohuet ja keveät kankaat, joissa metrihinta jää muutaman euroon.

Kangas on viskoosia ja koostumuksessa on  mukana myös vähän lycraa. Kangas joustaa kevyesti leveyssuunnassa ja  laskeutuu  kauniisti. Kankaassa on molemmissa reunoissa boordikuvio. Boordi tulee parhaiten esiin suoralinjaisessa vaatteessa, joka on toteutettu yksinkertaisella kaavalla.  Kaunis reunakuvio käytettiin  kimonon helmaan, hihansuihin ja etukappaleen reunakaitaleeseen

Tämän kimonon toteutusta on ohjannut kankaan kuvio. Mittoja voi soveltaa kulloiseenkin kankaaseen sopivaksi. Kimonon ompelu on mukavan rentoa hommaa, jossa pienistä mittavirheistä ei tarvitse välittää. Tärkeintä on, että nauttii ompelu flow:sta!

Boordireunaisen kimonon ompeluohje

Tarvikkeet

 • 2,6 m kuviollista viskoosia, jossa on molemmissa reunoissa boordikuvio (leveys 160 cm)
 • 2 koristetupsua
 • 2 kirkasta helmeä

Leikkaussuunnitelma, mitat sisältävät saumanvarat:

Leikkaa kappaleet  siten, että toinen kankaan reunan boordikuvioista tulee etukappaleen ja pääntien reunakaitaleeksi. Tämä kaitale kannattaa leikata ensimmäiseksi. Toisen reunan boordikuvio tulee etu- ja takakappaleissa helmaan sekä hihoissa hihansuuhun.   

 • takakappale 75 x 140 cm  1 kpl
 • etukappale 37,5 x 140 cm    2 kpl
 • hiha 55 cm (leveys) x 47 cm (pituus)   2 kpl
 • reunakaitale 16 cm x 260 cm 
 • vyö 17 cm x 140 cm      2 kpl 
 • vyölenkit 5 cm x 10 cm  2 kpl 

 1. Ompele olkasaumat.
 2. Ompele hihat kiinni etu- ja takakappaleisiin. 
 3. Pyöristä takakappaletta niskasta noin 15 cm alueelta ja leikkaa etukappaleiden etureuna viistoon 47 cm matkalta. 
 4. Ompele vyölenkit ja kiinnitä neuloilla sivusaumaan.
 5. Ompele hihasaumat ja sivusaumat.
 6. Ompele helman ja hihansuiden päärmeet. 
 7. Ompele reunakaitale toisesta reunasta kiinni etukappaleen etureunaan ja pääntielle.
 8. Harkota pääntien saumavarat takakappaleen puolelta.Tikkaa reunakaitale kiinni oikealta puolelta. 
 9. Leikkaa vyön päät viistoiksi ja ompele vyö. Pitkän vyön saa helpoiten käännettyä oikeinpäin esim. pitkän neulepuikon avulla.
 10. Kiinnitä tupsut ja helmet vyön päihin. 

Ja palkinnoksi itselle….teetä, sitruunaa ja hunajaa.

Seuraa Blogia

Facebook

Instagram

Blogit.fi

Sharing is caring! <3

4 thoughts on “Kimono – hitaisiin aamuihin

  1. Thank you David, I hope my instructions are clear enough. I love sewing and different fabrics and materials. Sewing is therapeutic!

  1. Thank you Allison for visiting in to my website. It’s nice to hear that the articles have been helpful. And if the pages have been fun, it’s an even better thing. <3 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *