Syksy on saapumassa ja villasukkakausi on korkattu. Varpaita paleltaa jo aamulla ja iltaisinkaan ei enää terassilla istuskella paljain jaloin. Tarvelistallani on ollut jo pitkään aamutossut, jotka voisi viileinä aamuina sujauttaa jalkoihin. Syksyn saapuminen vauhditti tähän miniprojektiin ryhtymistä.  

Nauhakoristeisten tyynyjen ompelusta jäi ylimääräiseksi pieniä kankaanpaloja ja pätkä pompulanauhaa. Käytin ne tohveleihin, ja pehmusteeksi lisäsin vielä levyvanua ja vaahtomuovia. 

Aamutossujen ompeluohje

TARVIKKEET (koko 40)

  • Kangasta tossun pohjiin 30 x 60 cm pala 
  • Kangasta tossun päälliseen 40 x 50 cm pala 
  • Vaahtomuovia (paksuus 20 mm), 30 x30 cm pala
  • Levyvanua (200g/m2),  20 x 50 cm  pala
  • Koristenauhaa, helmiä

KAAVAT

Piirrä jalkapohjastasi kuva kaavapaperille. Piirrä tohvelin pohja seuraamalla jalkasi muotoa. Kaavan tulee olla noin 1 cm jalkapohjaa isompi. Pyöristä kaava kaarevaksi varpaiden kohdalta ja lisää pituutta 2,5 cm. Merkitse kaavaan keskikohta. Laita merkit myös 17 cm päähän varvaspäädystä, kaavan molemmille sivuille.

Jalan päälle tuleva kaavan osa on helpointa piirtää A4 paperille. Kaavan leveys on 210 mm (=A4 arkin leveys) ja korkeus 140/170 mm. Jos kaavan piirtäminen tuntuu hankalalta, voit jakaa paperin 35 x 35 mm ruutuihin. Merkitse keskikohta myös tähän kaavaan.

LEIKKAA

Lisää  saumanvaroiksi 1 cm pohja- ja päälliskappaleisiin (vaahtomuoviin ja vanuun ei tarvitse lisätä saumanvaroja).

Pohja 2 + 2 kpl (peilikuviksi toisilleen)

Vaahtomuovi pohjaan 2 kpl

Levyvanu päälliseen 2 kpl

Päällinen 4 kpl

OMPELE

  1. Ompele koristenauha päälliskappaleeseen. Ompele päälliskappaleet yhteen  kaarevasta etureunasta (oikeat puolet vastakkain), harkota. Kiinnitä neuloilla vanu kappaleiden väliin ja tikkaa etureuna. Ompele päälliskappaleet kiinni toiseen pohjakappaleeseen. 
  2. Ompele päällisosaan myös toinen pohjakappale, mutta ompele se kiinni vain päädyistä ja yhdeltä sivulta. Jätä sauma ompelematta toiselta pitkältä sivulta. Käännä oikeinpäin ja pujota vaahtomuovi pohjat paikoilleen. Ompele sauma kiinni käsin. Ompele helmet pompulanauhan päälle. 

Helmillä vai ilman….

Näistä tuli sirot japanilaistyyliset tohvelit, jotka ihanasti lämmittävät jalkoja ja pysyvät hyvin jalassa kävellessä. Tohveli tehtailuun jää kyllä koukkuun, koska niitä on nopea tehdä. Mallia voi muunnella, tyyli voi olla koristeellinen tai pelkistetty. Materiaali voi olla nahkaa, turkista, satiinia, tikkikangasta… Kaavaa leventämällä saa tehtyä vaikka muhkeat “elefanttitossut”. Ja olisipa kiva tarjota vieraille tohvelit käyttöön talvipakkasilla.  

Seuraa Blogia

Facebook

Instagram

Blogit.fi

Sharing is caring! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *