Pääsiäinen on odotettu kevään juhla. Se kuittaa talven suoritetuksi ja toivottaa kevään tervetulleeksi. Joillekin pääsiäinen tarkoittaa ylimääräisiä vapaapäiviä, toisille työvuoroja paremmalla tienestillä ja jollekin se voi olla uskonnollinen juhla. Viettipä pääsiäisen miten tahansa, nopeasti ohi hurahtavien pyhäpäivien koristeluun ei välttämättä halua käyttää paljon aikaa eikä rahaa. Tässä kaksi edullista ja ekologista kierrätys henkistä pääsiäisasetelmaa.

Kirpputorilta löytyneeseen koriin on aseteltu höyheniä ja niiden päälle on laskettu muutama kanamuna. Höyhenet on otettu “lainaan” untuvatyynystä. Tämän onnistuu helposti, jos tyynyssä on vetoketju, josta täytettä voi lisätä ja vähentää. Höyhenet pöllyävät hieman käsittelyssä, joten kannattaa hakea imuri lähettyville.

Valkoiset kananmunat ovat napattu suoraan kennosta. Jos haluaa käyttää asetelmassa vain kananmunan kuoria, saa valkuaisen ja keltuaisen poistettua tekemällä kananmunan molempiin päihin varovasti pienet reiät esim. veitsellä ja puhaltamalla sisällön pois. 

Ruskeat kananmunat on värjätty sipulinkuorilla ja karamelliväreillä. Lisää keitinveteen sipulinkuoria ja keitä kananmunia 10 minuuttia eli munien kypsymisen ajan. Sen jälkeen laita munat kylmään veteen, johon on sekoitettu sinistä ja pinkkiä karamelliväriä. Anna kananmunien olla tässä violetissa liemessä puoli tuntia, jolloin vaalean keltainen sipuliväri muuttui ruskeaksi ja kananmunien pienet pisteet tulevat näkyviin. 

Äärimmäistä  hifistelyä   😀 :D, mutta tulipa kauniita artesaani munia !!  

Alustana on iso bambuinen leikkuulauta, somisteena on kalkkimaalilla maalattu kynttilänjalka ja  kirjateline.

Toisen asetelman pohjana on äitini valmistama lieko kranssi, jonka sain häneltä viime jouluna <3 <3. Kranssin vihreys ja pyöreä muoto ovat säilyneet hyvin monta kuukautta, joten se saa olla hetken pöydällä Pääsiäiskranssina, ennen kuin se palautetaan takaisin seinälle. Kranssi on asetettu lautasen päälle ja kranssin keskelle on tehty höyhenpeti kananmunille. Valmista tuli viidessä minuutissa.

Pehmeän pastelliset karkit ovat Muumi linnunmunia. Ne ovat kauniisti värjättyjä ja aivan liian suloisia syötäväksi <3, joten säilynevät koristeena muutaman päivän :D. Karkit on aseteltu kirpparilta löytyneelle lehden muotoiselle vadille. Aasinkorva korvaa rairuohon ja antaa viitteitä kevään vihreydestä. 

Oikein ihanaa pääsiäistä sinne, ammentakaa aurinkoa p-a-l-j-o-n !!!!

Sharing is caring! <3

Vastaa